Detta behövs till 4-6 portioner:
250 g squash, försiktigt urkärnad med en vass kniv
100 g soltorkade tomater i olja
250 g aubergine
250 g fasta men röda och mogna tomater, itudelade
1 dl chiliolja*) (alt olivolja)
½ dl balsamvinäger
2 vitlöksklyftor, hackade
1 bit chili, hackad
saften av 1 limefrukt
havssalt och nymalen svartpeppar
- Skölj grönsakerna och pensla (alt blanda) dem med hälften av chilioljan blandad med lite salt.
- Lägg dem under grillelementet i ugnen och grilla 3-4 minuter tills de är brända runt om. Lyft av från värmen.
- Blanda balsamvinäger, vitlök, chili, limesaft, salt och peppar och pensla (alt blanda dem med) alla grönsakerna.
- Diska en stor glasburk väl och skölj den med hett vatten. Torka den väl och varva sedan grönsakerna i den. Avsluta med att strö lite havssalt överst. Sätt på lock och ställ burken i kylskåpet.
- Låt burken stå en liten stund i rumstemperatur före servering (alt värm upp).
De passar förträffligt som tillbehöver till pasta t ex. Men de kan även ätas på ciabattabröd, och då kan man lyxa till det med skivor av getost, några oliver och ruccola.
De kan förvaras 3-4 dagar i kylskåp.
---------------------------------------------------------------------------------
Receptet kommer från Cranks, en välkänd vegetarisk restaurang i London.
*) Chilioljan kan du göra själv (se annan blogg för recept).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar