Jag använder en grillspettpinne i trä, som jag trär vitlök och chili på. Sen trycks pinnen ner i en flaska, och därefter är det bara att hälla på olivolja. Tack vare att kryddorna hålls på plats på pinnen är det inga problem att vicka flaskan för att hälla ur den.
Oljan är användbar så fort du vill ha lite extra kryddning i din matlagning. Den är god på sallader eller på pasta. Man kan få "tråkiga" grönsaker, som t ex bönor, broccoli och spenat, att smaka lite mera. Det är bara fantasin som sätter gräns för möjlig användning. Det är hur som helst ett busenkelt sätt att kunna få den mest late att känna sig "kunnig" och aktiv i köket. Hur många smaksätter sin egen olja? :)
Oljan är användbar så fort du vill ha lite extra kryddning i din matlagning. Den är god på sallader eller på pasta. Man kan få "tråkiga" grönsaker, som t ex bönor, broccoli och spenat, att smaka lite mera. Det är bara fantasin som sätter gräns för möjlig användning. Det är hur som helst ett busenkelt sätt att kunna få den mest late att känna sig "kunnig" och aktiv i köket. Hur många smaksätter sin egen olja? :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar